Kasza bulgur powstaje z gotowanych, suszonych i delikatnie łamanych ziaren pszenicy Durum - uznawanej za najbardziej wartościową odmianę pszenicy. Jest delikatna i subtelna w smaku, co daje jej ogromne możliwości zastosowania w kuchni. Świetnie komponuje się jako dodatek do rodzinnego obiadu, a także farsz czy baza do pysznych sałatek. Idealnie prezentuje się zarówno w daniach na słodko jak i słono.
czas gotowania: 15 minut, źródło błonnika
Cenos
Marka Cenos gości na polskich stołach od ponad 25 lat. Dzięki starannej selekcji składników i kontroli, jakiej poddajemy nasze produkty, możesz mieć pewność, że w opakowaniach znajdziesz tylko najlepsze i najbardziej wartościowe ziarna. Z produktami Cenos szybko i łatwo skomponujesz pożywne dania, które pokocha cała Twoja rodzina.
Polecamy również:
Cenos Kasza bulgur brązowy
Cenos Kasza kuskus pełnoziarnisty
Kasza bulgur z pszenicy twardej Durum
Przechowywać w suchym miejscu.
Kotleciki z kaszy bulgur faszerowane serem feta
Porcja dla 2 osób, czas przygotowania ok. 60 minut.
Składniki: 200 g kaszy bulgur, 150 g sera feta, 1 cebula, 2-3 ząbki czosnku, natka pietruszki, 50 g orzechów piniowych, gałka muszkatołowa, cynamon, sól, pieprz, olej do smażenia.
Przygotowanie: Kaszę moczymy przez ok. 30 minut po czym odsączamy. Następnie mieszamy ją z połową sera feta, posiekana natką, cebulą oraz czosnkiem. Dodajemy przyprawy, orzechy piniowe i całość miksujemy. Z masy formujemy małe kulki umieszczając w środku porcję sera feta. Kotleciki smażymy na rumiany kolor w głębokim tłuszczu.
Smacznego!
Więcej przepisów znajdziesz na stronie: www.cenos.pl i Facebook.com/Cenosinspiruje
Karton
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
Cenos Sp. z o.o.
ul. Gen. Sikorskiego 22
62-300 Września
www.cenos.pl