Vegeta
Przyprawa warzywna do potraw.
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze otoczenia.
Najlepiej spożyć przed: data z tyłu opakowania.
Sposób przyrządzania: Na jedną porcję (250 ml) gotowanej lub duszonej potrawy (zup, sosów, ryżu, warzyw i potraw mięsnych) dodać 1 łyżeczkę (3 g) Vegety na 5 minut przed końcem gotowania. Mięso lub potrawy rybne przed pieczeniem doprawić Vegetą według uznania.
Saszetka
Podravka d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
www.vegeta.pl
Podravka d.d.,
A. Starčevića 32,
48000 Koprivnica,
Chorwacja
www.vegeta.pl
sól jodowana (sól, jodan potasu), suszone warzywa 15,5 % (marchew, pasternak, ziemniaki, cebula, SELER, natka pietruszki), wzmacniacze smaku (glutaminian monosodowy, inozynian disodowy), cukier, przyprawy, skrobia kukurydziana, barwnik (ryboflawina)